Başka bir köye atanan imamlarını geri istiyorlar

Silopi ilçesine bağlı Kavallı köyünde yaşayan vatandaşlar, bir süre önce Mardin'in Nusaybin ilçesi Girmeli köyüne tayin edilen imamlarının, yeniden köylerine atanmasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başka bir köye atanan imamlarını geri istiyorlar

Silopi ilçesine bağlı Kavallı köyünde yaşayan vatandaşlar, bir süre önce Mardin'in Nusaybin ilçesi Girmeli köyüne tayin edilen imamlarının, yeniden köylerine atanmasını istiyor.

Silopi Engelliler Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kavallı köyünde imamlık yapan Abdurrahman Külter'in 6 ay önce Girmeli köyüne tayin edildiğini belirterek, bu atamadan sonra köye başka bir imam ataması yapılmadığını söyledi.

Külter'in gidişinin ardından köyde evlilik ve cenaze işlemlerinin yapılamadığını anlatan Kalenderoğlu, "Köy imamının raporlu 3 engelli çocuğu var, ayrıca Kavallı köyünde yaşayan babası, annesi ve kardeşi de engelli. Buna rağmen maalesef imam Külter başka bir köye atandı ve ailesi de gidişinin ardından mağdur oldu. Bu nedenle imamımızın köyümüze yeniden atamasının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Kalenderoğlu, 6 aydan bu yana imam atanmamasının, köylülerin büyük sıkıntı yaşamasına neden olduğuna değinerek, cenazeler için de başka köylerden imam getirdiklerini ifade etti.

Köyde yaşayan vatandaşlar ise ezanın merkezi sistemle okunduğu camide, 6 aydır Kur'an-ı Kerim eğitimi verilemediğini ve cuma günleri dışında cemaatle namaz kılınamadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber